Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sarah Sjöström tog sig enkelt vidare. Foto: TT Nyhetsbyrån

Sarah Sjöström till VM-semifinal på 50 meter fjäril

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström är klar för semifinal på 50 meter fjäril på långbane-VM i Budapest. Den svenska stjärnan vann sitt heat enkelt på tiden 25,43, vilket var näst snabbast av alla.

– Det är okej. Det är inte hundraprocentig koordination mellan armar och ben just nu. Men jag känner mig stark, säger hon till SVT Sport.

Sarah Sjöströms tid 25,43 var en sekund långsammare än hennes eget värlsrekord. Snabbast var kinesiskan Yufei Zhang, fyra hundradelar före svenskan.

Det blir ett intenstivt finalpass för Sjöström i kväll då hon först simmar final på 100 meter fritt klockan 18.02 och sedan semifinal på 50 fjäril en dryg timme senare.

– Jag gör mitt bästa och så får vi se vart det räcker. Det kan hända att jag bara behöver några fler lopp. Vi får se om det stämmer bättre i semifinalen och finalen, säger Sjöström.

Även Sara Junevik tog sig till semifinal på tiden 25,94, en tiondel från sitt personbästa. Hon blev trea i sitt heat.

– Det var jätteskönt att få ett bra lopp. Jag är glatt överraskad, så det är jätteskönt, säger hon.

KLIPP: Sara Junevik tog sig vidare till semifinal på 50 meter fjäril

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.