Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sarah Sjöström. Foto: Bildbyrån

Sarah Sjöström: ”Aldrig varit så här fräsch”

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström går in i tävlingarna på långbane-VM först på mästerskapets femte dag.

Stjärnans nya upplägg ska leda till succé.

– Jag har aldrig någonsin varit så här fräsch vid den här tidpunkten på ett mästerskap, säger hon.

Sarah Sjöström, 28, är med sina 16 individuella VM-medaljer främst på damsidan genom alla tider, bara tidernas främste olympier Michael Phelps har fler med sina 20.

På långbane-VM i Budapest, Ungern, är Sjöström på jakt efter nya medaljer.

– Förberedelserna har gått enligt plan. Det är bara att fortsätta som jag gör nu så får vi se vad tiderna visar. Kollar man på vad jag gjorde tidigare under sommaren så var tiderna ganska bra. Förhoppningen är att jag ska kunna förbättra tiderna ytterligare nu under VM så klart, säger hon.

Färre grenar än tidigare

Nytt för detta mästerskapet är att Sjöström simmar färre grenar än på tidigare VM. Tidigare har hon alltid inlett med 100 fjärilsim och en lagkapp redan första dagen. Nu inleder hon VM först i morgon, på mästerskapets femte dag.

– Jag har bara varit här i en och en halv dag. Jag har inte behövt gå omkring och vänta utan varit hemma i lugn och ro. Skönt att komma hit lagom tills jag ska simma, säger hon och fortsätter:

– Jag har aldrig någonsin varit så här fräsch vid den här tidpunkten på ett mästerskap tidigare. Det är väldigt skönt. Jag brukar annars vara ganska trött vid det här laget.

”Ett helt annat ingångsläge”

Sjöström tror att hennes nya upplägg kommer gynna henne på 100 meter frisim som blir hennes första tävling under morgondagen.

– Jag är väldigt nöjd med det här upplägget jag har. Det ska bli spännande att se hur man kan simma på 100 frisim nu när man kommer in fräsch i mästerskapet. Jag har sällan simmat 100 frisim på mästerskap när man är utvilad. Nu har jag verkligen ett helt annat ingångsläge.

KLIPP: Hör intervjun med Sarah Sjöström inför VM

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.