• Viktigt meddelande:

    Det brinner på Sävar såg strax utanför Umeå med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i vindriktningen att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Foto: TT Nyhetsbyrån

Sarah Sjöström har bestämt sig – tävlar om rekordsummor

Publicerad

Sarah Sjöström har tvekat men nu är beslutet fattat: hon kommer att ställa upp i Internationella simförbundets nya serie – och tävla om rekordsummor.

Prissummorna för världens simelit har varit en het potatis en längre tid.

Internationella simförbundet Fina har fått mycket kritik av världstjärnorna som menar att tävlingspremierna borde vara högre. I december svarade Fina med att starta en ny serie under namnet Mästarserien och nu har superstjärnan Sarah Sjöström bestämt sig för att delta.

– Jag blev inbjuden till så många grenar att det hade känts dumt att tacka nej med tanke på vilka prispengar det är, säger Sarah Sjöström till Dagens Nyheter.

Svenskan har tidigare riktat skarp kritik mot Fina-pamparna och bland annat sagt att de i stället för att höja prissummorna stoppar pengarna i egna fickor.

Sjöström om simbråket: ”Pengar som Fina vill behålla till sina familjeresor”

Fakta: Finas nya ”Mästarserien”

Visa
  • Deltävling 1: Guangzhou, Kina 27-28 april
  • Deltävling 2: Budapest, Ungern 11-12 maj
  • Deltävling 3: Indianapolis, USA 31 maj-1 juni

Total prissumma: 35 miljoner kronor.
En grenseger ger cirka 90 000 kronor.

45 män och 37 kvinnor har bjudits in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer