Simon Sjödin under VM 2019 Foto: Bildbyrån

Simon Sjödin har inte gett upp simningen

Uppdaterad
Publicerad

VM i Sydkorea blev Simon Sjödins sista världsmästerskap. Men inte det sista mästerskapet. Till SVT Sport bekräftar nu den svenska simmaren att satsningen går vidare.
– Jag tog ett beslut förra veckan. Det blir en satsning mot OS i Tokyo, säger Sjödin.

I Sydkorea lyckades inte Simon Sjödin. Det blev en 35:e plats på 100 meter fjäril och på 200 meter Medley försvann han i försöken.

Men den dystra VM-sortin till trots, så har inte 32-åringen gett upp satsningen i bassängen.

– Jag tog ett beslut förra veckan. Det blir en satsning mot OS i Tokyo, men först långbane-EM i maj, säger Sjödin till SVT Sport.

Långbane-EM är i Budapest maj 2020. Det blir också Sjödins sista chans att kvala till OS. Misslyckas han där så är just EM hans sista tävling.

– Jag var med redan 2006 i Budapest så om jag inte tar mig till OS så blir det här ett tillfälle för mig att knyta ihop säcken, säger Sjödin.

Ändrat träningsupplägg

Till sista satsningen har Sjödin lagt om träningen. Det blir mer vila och mindre simning.

– Jag kommer träna mindre simning. Det blir mer styrketräning och mer återhämtning. Jag letar efter känslan i vattnet. Förra säsongen hade jag en bra känsla även om slutet inte var bra, avslutar Sjödin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer