Simon Sjödin ska njuta av sitt sista VM. Foto: Bildbyrån

Sjödin om sitt sista VM: ”Har alltid tänkt på att prestera, nu ska jag njuta”

Uppdaterad
Publicerad

I morgon är det dags för Simon Sjödin att dra igång tävlandet i vad som blir hans sista VM. Vetskapen om att karriären går mot sitt slut har gett honom en annan inställning till mästerskapet i Sydkorea.

– Jag har alltid tänkt att jag ska prestera, nu ska jag njuta, säger han till SVT Sport.

Simon Sjödin inleder VM under onsdagen med 200 meter medley men simmar även 200 meter fjäril innan karriärens sista VM är över.

– Jag är inne på mina bonusår som simmare. Jag vet att det är mitt absolut sista VM som jag någonsin kommer göra så jag vill veta att jag gjort allt, fått alla intryck jag kan från det här mästerskapet, säger Simon Sjödin till SVT Sport.

– I alla andra VM har jag tänkte att jag måste prestera och det vill jag fortfarande men jag ska framför allt njuta. Jag vet att jag har kapacitet att simma fort men ett steg i taget, att ta sig vidare första steget och sedan ta det därifrån.

OS finns i bakhuvudet

Den svenska simmaren har bland annat två EM-medaljer på kort bana. 2013 blev det silver på 200 meter medley och 2015 tog han brons på 200 meter fjäril.

Om VM i Sydkorea även blir 32-åringens sista mästerskap återstår att se – OS nästa år finns i bakhuvudet.

– Det finns där borta i horisonten men jag har lovat mig själv att bara se till den här tävlingen och sedan får vi se. Att simma OS för Sverige är en stor ära men också en riktigt tuff utmaning eftersom vi har ett av de tuffaste kraven för att nå OS. Har jag drivkraften? Det får vi se.

Mellan 03-06 kan du se morgondagens försök i SVT1 eller på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.