Sarah Sjöström. Foto: Bildbyrån.

Sjöström trea på 100 meter fritt

Uppdaterad
Publicerad

Ny pallplats i tävlingscomebacken.

Sarah Sjöström slutade trea på 100 meter fritt i franska Canet.

– Det känns som att det är en evighet kvar tills jag är tillbaka på världsrekordtider, säger hon.

Simstjärnan är tillbaka efter halkolyckan i Stockholm i februari.

27-åringen slutade trea i finalen på 50 meter fritt i går och ett dygn senare simmade hon in på samma plats på dubbla distansen vid Mare Nostrum-touren i franska Canet.

Svenskan var tvåa i försöken – tiden 54,90 var en bit efter danska försöksvinnaren Pernille Blume – och i finalen putsade Sjöström den tiden till 54,84. Blume vann på 53,80, före spanjorskan Lidon Munoz del Campo.

– Det gick lite tyngre än i morse (försöken) men jag är extremt nöjd med min comeback även på 100 frisim, säger hon till Svenska simförbundet.

Hoppas på mer fart

Efteråt kramade Sjöström och Blume om varandra i bassängen.

Sjöström sade tidigare under dagen att tålamod är nyckeln i jakten på tidigare storform.

– Jag hoppas på mer speed under den kommande månaden. Men jag gick för fullt, och känner att jag behöver ta varje tävlingslopp jag kan få och köra fullt, sade Sjöström efter försöken.

”Väldigt höga krav”

Förbundskapten Ulrika Sandmark säger till SVT Sport att Sjöströms comeback går helt enligt plan, men hon vill inte lägga någon press på stjärnan inför OS i Tokyo i sommar.

– Mina förväntningar är att hon ska kunna simma på ett sätt så att hon blir nöjd. Hon har väldigt höga krav på sig själv. Jag vill att hon ska kunna känna att hon är på väg tillbaka och kan prestera så att hon känner sig nöjd.

KLIPP: Sjöström trea i comeback (1 juni 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.