Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sarah Sjöström gjorde i helgen säsongsdebut efter sju månaders frånvaro från tävlingar. Foto: TT

Sjöström överraskade franske reportern: ”Bon soir”

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström fortsatte sin comebackhelg i Marseille med att vinna 100 meter fritt på tiden 53,55, vilket är näst bäst i världen i långbana i år.

– Det känns bra. Jag har fått några bra träningsveckor innan det här och hoppas kunna simma bra nästa vecka, tar det steg för steg, säger Sjöström till fransk tv efter att ha inlett med några ord på franska till reporterns förtjusning.

– Bon soir (god kväll), det är allt jag kan säga på franska, ler Sjöström.

Amerikanskan Abbey Weitzeil simmade för tio dagar sedan på 53,38. I går vann 29-åriga Sjöström 50 meter fjäril på 25,25 vilket var världsårsbästa med 0,67 – detta  i sin comebacktävling efter sju månader.

Nederländskan Marrit Steenbergen, Europamästare i grenen, på banan bredvid, gav hårt motstånd och var tvåa på 53,84. Fransyskan Beryl Gastaldello var trea på 53,86. De tre på pallen stod i särklass till övriga simmare som alla kom från Frankrike. Sjöström visade inte några speciella känslor efter sitt lopp utan såg sig mest omkring.

Junevik till semifinal

I semifinalen knappa 1,5 timmar före finalen var Steenbergen långt före Sjöström med 53,90 mot svenskans 54,76. Sara Junevik hade 13:e tid i semin med 56,81. 

Sjöström badade sig igenom förmiddagens försök med 55,96 och hade där bara femte bästa tid. Återigen var det Steenbergen som var bäst med 54,38. Junevik tog sista semifinalplatsen med 57,33 som 16:e.

Sjöström var också i dag anmäld på 50 meter ryggsim, simmade försök och kvartsfinal men strök sig från semifinalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.