• Viktigt meddelande:

    Det brinner på Sävar såg strax utanför Umeå med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i vindriktningen att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Sjöström efter vännens cancerbesked: ”Jag är förkrossad”

Publicerad

Den 18-åriga japanska supertalangen Rikako Ikee har tränat tillsammans med Sarah Sjöström. Nu har hon diagnostiserats med leukemi.
”Jag är förkrossad”, skriver Sarah Sjöström till SVT Sport.

Rikako Ikee, ett av affischnamnen inför OS på hemmaplan 2020, avbröt sitt träningsläger i Australien när hon kände att något var fel. Väl tillbaka i Japan konstaterade läkarna att hon drabbats av leukemi.

Det skriver 18-åringen själv på Twitter.

”Efter att ha känt mig dålig skyndade jag mig tillbaka från Australien och efter tester har jag fått diagnosen leukemi. Jag kan fortfarande inte fatta det och jag är i ett förvirrat tillstånd”, skriver hon.

Stjärnskottet slog igenom på allvar i fjol när hon blev den första simmaren att ta sex guld i Asiatiska spelen.

Slog Sjöström i världscupen

Dessutom slog hon Sarah Sjöström på svenskans paraddistans 100 meter fjäril under världscupen i Tokyo i höstas och hon har beskrivits just som Sjöströms tronföljare. Duon tränade tillsammans i Turkiet i höstas och Sjöström berömde då japanskans förmåga att simma avslappnat.

”Det är en jättegullig tjej. Så otroligt trevlig. Jag har skickat ett meddelande till henne”, skriver Sarah Sjöström till SVT Sport.

Japanskan skriver att hon är fast besluten att besegra sjukdomen.

”Om den behandlas på rätt sätt är det en sjukdom som kan besegras. Jag kommer att ägna mig åt behandling och sträva efter att bli en ännu starkare Rikao Ikee”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer