Sjöström: ”Extra kul när man är överlägsen”

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström stod stadigt och smilade lugnt mot kameran för att sedan sträcka händerna i luften på prispallen efter sitt guld på 50 meter fjäril. Hennes tredje raka guld på distansen.

Sjöström har de 15 bästa tiderna någonsin på distansen.

– Det är extra kul när man är överlägsen, säger Sjöström till SVT Sport.

Under en mycket hektisk halvtimme hann Sarah Sjöström både vinna VM-guld, ta sig till en ny final med en kanontid, för att sedan ta emot publikens jubel under prisceremonin.

Så det dröjde innan Sjöström kunde kommentera sitt guld och sin finalpass. Men trots att kanske starkaste känslorna hunnit lägga sig var det ändå en lycklig Sjöström som kommenterade sin 15:e VM-medalj.

– Jag är jätteglad, det gick fortare i semin men jag kan inte annat än att vara lycklig,. Det är ju det som det handlar om. Jag är riktigt lättad. Fyra medaljer och chans på en till – det är kul, säger Sarah Sjöström till SVT Sport.

Sarah Sjöström har nästan osannolikt nog de 15 bästa tiderna någonsin på 50 meter fjäril.

– Det är extra kul när man är överlägsen, ler Sarah. Men jag vill bara simma snabbare än förra loppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.