Foto: Bildbyrån

Sjöström hyllar penningstinna simligan: ”Många fler år framför mig”

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström avslutade den nya storsatsningen, International swimming league (ISL), med att utses till den mest värdefulla simmaren och var en starkt bidragande faktor till att hennes lag, Energy Standard, vann lagtävlingen. Nu hyllar svensken den nya satsningen.
– Med International swimming league ser jag att jag har väldigt många fler år framför mig inom simningen, säger hon till SVT Sport.

Den nya simligan introducerades i höstas och avgjordes mellan oktober-december, där Sjöströms lag vann den stora finalen i Las Vegas, strax före jul.

Sjöström, som valt att inte delta i Finas (det internationella simförbundet) egna ”mästartour” det här året, var med och vann lagtävlingen och kammade dessutom hem priset som mest värdefulla simmare lämnade Vegas med 730 000 kronor i prispengar. Sjöström vann sitt första mästerskapsguld som 14-åring och men satsningen på ISL ser hon sig själv hålla på länge till.

– Jag känner nu med nya international swimming league som kommit upp att jag har väldigt många år framför mig inom simningen.

Du har inte tröttnat?

– Jag har absolut inte tröttnat. Jag tycker det är mycket roligare nu än när jag till exempel tränade inför OS i London. Jag har extremt kul nu, på träningarna och alla resor man får göra, alla tävlingar och alla vänner man träffar inom simningen.

För tillfället befinner sig Sjöström i Sydafrika med sitt nya lag Energy Standard, som består av simmare från den träningsgrupp som Sarah Sjöström tillhört sedan 2017 och som hon spenderar stora delar av året med på träningsbasen i Turkiet. Där får hon varje dag träna och tävla mot världsstjärnor som Chad le Clos och Florent Manaudou.

– Det är folk från flera olika nationaliteter och vi har extremt kul tillsammans, även under riktigt tuffa träningspass. Jag trivs jättebra, det är som en fest varje gång.

KLIPP: Sjöström om nya kostbeslutet: ”Personliga rekord på gymmet hela tiden”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sjöström har blivit vegetarian: ”Personliga rekord på gymmet hela tiden”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer