Sarah Sjöström tog EM-guld på 50 meter fritt. Foto: Bildbyrån

Sjöström klar för ny final – 90 minuter efter EM-guldet

Uppdaterad
Publicerad

Hennes plan är att simma fem individuella distanser på kortbane-EM. Ett guld är redan säkrat – nu är Sarah Sjöström även klar för final på 100 meter medley – trots en del missar.

– Ja, guud! Jag trodde inte att jag skulle komma i mål, säger Sjöström till SVT Sport.

En och en halv timme efter att Sarah Sjöstöm simmat hem ett EM-guld på 50 meter frisim – hennes första guld sedan armbågsfrakturen i februari – var det dags att hoppa ned i bassängen igen.

28-åringen, som var snabbast i försöken, simmade på 57,92 – klart bäst även i semifinalen. Men efteråt var hon överraskad.

– Ja, guud! Jag trodde inte att jag skulle komma i mål. Det var så många stora grejer som gick dåligt. Så jag tyckte att det var överraskande snabbt ändå, säger Sjöström.

– Formen är jättebra, det är detaljerna som ska stämma. Det är inte så jäkla lätt att få det att stämma.

– Det känns som att det finns mer kapacitet i Sarah, jag tror att hon kommer pressa den där tiden ytterligare i en final. Då blir hon svårslagen, säger SVT Sport expert Lars Frölander.

Även 17-åriga Emelie Fast fanns med i startfältet. Hon slutade sexa i sin semifinal, på tiden 1.00,16, vilket inte räckte för en finalplats.

– Det kändes bra, jag satte de detaljerna jag satte imorse. Tyvärr lite långsammare, men jag är nöjd ändå, säger Fast till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.