Sarah Sjöström. Foto: TT

Sjöström klart snabbast i försöken

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström är vidare till semifinal på 50 meter fritt.

Den svenska stjärnan var snabbast av alla i försöken – efter att ha gjort ändringar i sin startposition.

– Det är kanske dumt att testa nya grejor på ett VM, skrattar Sjöström.

Sarah Sjöström följde upp gårdagens silver på 50 meter fjäril med att vinna försöken på 50 meter fritt på kortbane-VM i Abu Dhabi.

– Det kändes bra, jag är vidare så det är bra, säger Sarah Sjöström till SVT Sport.

Den svenska stjärnan simmade i mål på 23,31 och var klart snabbast av alla i försöken. När Sjöström träffar SVT efter loppet avslöjar hon att hon gjorde ändringar i sin startposition i dagens försöskheat.

– Jag har gjort lite småändringar i startpositionen. Jag kände att de funkade väldigt bra och det ska bli spännande att se vad som händer när kroppen är lite piggare.

Vad har du gjort för ändringar?

– Tidigare har jag gått ner i startposition tidigt men nu försöker jag stå upp. När de säger ”take your mark” går jag ner och tar tag i startpallen. Det är en liten ändring jag gjort senaste dygnet men det känns som att det blir mycket bättre.

Vad fick dig att testa det här nu?

– Det kanske är dumt att testa nya grejor på ett VM, skrattar Sjöström.

– Jag gör ofta så när jag tränar men har inte vågat i tävlingssituation för att jag är rädd att man rör på sig innan startsignalen. Men efter lite snack med coachen sa vi att vi ska våga, det hjälper mig att bli lite mer explosiv.

Även Michelle Coleman är vidare till semfinal. Coleman blev fyra i sitt heat och tog sig vidare med nionde bästa tid, 24,15.

– Jättekul. Jag har inte tävlat på två dagar så det var skönt att komma igång, det behövdes. Jag är nia till semifinal så jag har inget att förlora, jag ska bara gå ut och ha kul och innte komma nia igen, säger Coleman.

Senare i eftermiddag sänder SVT finalpasset med bland annat semifinalen på 50 meter fritt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.