Louise Hansson snabbast i försöken på 100 meter fjäril

Uppdaterad
Publicerad

Louise Hansson är vidare till semifinal på 100 meter fjäril.

Svenskan simmade på 56,04 och var snabbast av alla i försöken.

– Jätteskönt, jag kände mig nervös, säger Louise Hansson till SVT Sport.

Efter en trevande start kom Louise Hansson igång i semifinalen på 100 meter fjäril på kortbane-VM i Abu Dhabi.

– Det är många detaljer jag kan göra bättre. Jag kände att jag kom fel in i starten, fel in i första vändningen. Sedan lyckas jag rätta till vändningarna  lite, men det kändes som att jag väckte kroppen. Det finns mer att ge, säger Hansson till SVT Sport efter loppet.

25-åringen, som vann VM-guld på 100 meter ryggsim i fredags, var i klar ledning vid sista vändningen och vann heatet på 56,04. Med den tiden var hon snabbast av alla i försöken.

– Jätteskönt att vara i, jag kände mig mer nervös men det är kanske för att det är det här jag har tränat för och inte har kört så mycket fjäril nu under veckan. I vanliga fall är det ju lite fjäril man kör under veckan medan nu har det varit så mycket fokus på ryggsim. Så det var skönt att få en bra morgonsimning och väcka fjärilsimmet lite, säger Hansson.

Tiden var en bot ifrån hennes personliga rekord på 55,26 vilket är den näst snabbaste tiden i år.

SVT sänder semifinalen senare i eftermiddag. Då simmar Hansson även final på 50 meter ryggsim.

– Det ska bli en jättespännande final, jag är i jättebra form.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.