Sophie Hansson imponerade stort i försöken: ”Tror det finns mer att ge ikväll”

Uppdaterad
Publicerad

Sophie Hansson var snabbast av alla i försöken på 100 meter bröstsim på kortbane-VM i Abu Dhabi. Tiden 1.04,50 är bara sex hundradelar från hennes svenska rekord.

– Jag tror att det finns mer att ge ikväll faktiskt. Jag känner mig redo och taggad för att köra, säger Sophie Hansson till SVT Sport.

Sophie Hanssons fina form håller i sig. I försöken på 100 meter bröstsim simmade hon i det avslutande heatet och vann det med tiden 1.04,50, vilket även var den snabbaste av alla.

Hon var nio hundradelar före tvåan Mona McSharry från Irland.

– Tycker det kändes ganska bra, kontrollerat faktiskt. Jag var lite förvånad att det inte var fler i mitt heat som var ute snabbt.

– För jag märkte redan vid femtio att jag ledde, så det var lite förvånande. Men väldigt bra morgonsimning och nära min bästa tid, säger Hansson.

I våras tog Hansson EM-guld i långbana på samma distans och i somras kom hon sexa på OS i Tokyo. Hennes svenska rekord lyder 1.04.44.

I fredags tog hon VM-brons på 50 meter bröstsim, strax efter hon varit med och tagit guld i medley-lagkappen.

Fast vidare som sjua

Den 17-åriga jättetalangen Emelie Fast blev trea i sitt heat med tiden 1.05,36 och det räckte till en sjundeplats. Även hon är därmed klar för eftermiddagens semifinaler.

– Det kändes bra, det var ett kontrollerat lopp. Jag såg fram emot det jättemyclet, det är nu tävlingen börjar känns det som så det var roligt, berättar Fast.

17-åringen som i år simmat både OS och EM hoppas kunna kapa sänka sin tid ytterlgare i semifinalen.

– Jag hoppas kunna simma snabbare ikväll.

Finalen simmas imorgon, måndag.

Den regerande olympiska mästaren på distansen, amerikanskan Lydia Jacoby, kom inte till start på grund av coronaprotokollet på mästerskapet. 

En annan av förhandsfavoriterna på distansen, italienskan Arianna Castiglioni, diskades i sitt försök precis som finskan Ida Hulkko. Båda deras tider hade annars klart räckt till en semifinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.