Sarah Sjöström. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Sjöström på plats i EM-arenan

Uppdaterad
Publicerad

Bragdmedaljören och Europas främsta kvinnliga idrottare – Sarah Sjöström –  kom till Köpenhamn i dag där hon ska simma sex individuella distanser under kortbane-EM som inleds på onsdag.

– Den nya arenan ger ett gott intryck och vår EM-trupp har redan varit i vattnet i eftermiddag, säger förbundskaptenen Ulrika Sandmark till SVT Sport.

Ulrika Sandmark har inte satt upp något medaljmål för detta EM men nämner ändå två lagkapper som är prioriterade.

– Sarah är förstås guldfavorit på de flesta distanser hon simmar trots det tuffa programmet och med henne i laget har vi självklart en medaljchans både på 4x50 meter frisim och motsvande medleylagkapp, menar Ulrika Sandmark.

Hansson direkt in från USA

I båda lagkappslagen är också Louise Hansson självskriven men hon flyger in från USA och kommer till Köpenhamn först på onsdag.

Det är en stor svensk landslagstrupp på plats även om en av de uttagna simmarna blev sjuk.

– Tyvärr saknar vi bröstsimmaren Gulliver Koch, avslöjar Ulrika Sandmark.

”Viktigt mästerksap inför framtiden”

Första tävlingsdagen avgörs herrarnas sprintlagkapp 4x50 meter och laget blir Melker Selin, Björn Seeliger, Jonathan Kling och Christoffer Carlsen.

– Det här är ett viktigt mästerskap inför framtiden och jag hoppas att många höjer sin nivå och förbättrar sina personbästa, säger förbundskapten Sandmark.

SVT Sport direktsänder EM i simning från Royal Arena i Köpenhamn – både försök- och finalpassen – onsdag till och med söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.