Foto: TT Nyhetsbyrån

Sjöström vann igen – fortfarande obesegrad

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström är fortfarande obesegrad i världscupsimningen efter två segrar i Doha.

I förra veckan vann hon fem distanser i ryska Kazan. I Doha, Qatar, inledde hon i går med seger på 50 meter fritt och följde upp det idag med segrar på 200 meter fritt och 50 meter fjäril sedan hon också varit snabbast i försöken.

På 200 vann Sjöström med tiden 1.56,32. Nederländskan Femke Heemskerk var sex tiondelar bakom och ungerskan Katinka Hosszu kom trea på 2.00,16.

På 50 meter fjäril, där Sjöström fortfarande har världsrekordet, vann hon på tiden 25,22 sekunder. Det var ett snabbare lopp än i Kazan. Det blev samma medaljtrio på distansen som det var i förra veckan. Tvåan, nederländskan Ranomi Kromowidjojo, var en halv sekund bakom svenskan. Och trean Kimberly Buys, Belgien, var ytterligare två tiondelar efter.

I morgon har Sjöström ytterligare två distanser, 100 meter fjäril och 100 meter fritt. Då blir det klart om Sjöström åker hem med 50 000 dollar (motsvarande 448 000 kronor) för delsegern i de två första världscuptävlingarna. Totalt ingår sju tävlingar i världscupen.

Förra hösten vann Sjöström den totala världscupen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.