​Siobhan Haughey missar VM. Foto: Bildbyrån

Sjöströms rival missar VM: ”Jag är inte redo”

Uppdaterad
Publicerad

​Siobhan Haughey tog dubbla silver på OS i Tokyo.

Nu står det klart att hon missar VM i Budapest.

”Jag är ledsen att behöva meddela att jag inte kommer tävla på VM”, skriver hon på sin Instagram.

​Siobhan Haughey blev historisk på OS i Tokyo. 24-åringen tog dubbla silver och blev därmed Hong Kongs första OS-medaljör i simning någonsin.

Inför långbane-VM i Budapest sågs Haughey som en av Sarah Sjöströms stora konkurrenter på 100 meter fritt.

Men nu står det klart att Haughey inte kommer till start på mästerskapet.

”Jag är ledsen att behöva meddela att jag inte kommer att tävla på VM den här veckan. På ett sådant här stort mästerskap vill jag vara säker på att jag kan prestera på hög nivå. Tyvärr är jag inte där än”, skriver hon på Instagram.

”Varit ett utmanande år”

Haughey har haft en skadad fotled och det är en av de stora anledningarna till att hon inte kan delta på VM.

”Att ta sig igenom karantän och lockdowns i början av året var inte lätt. Lägg till min fotledsskada och det har verkligen varit ett utmanande år som har testat min karaktär. Det har varit svårt att ta mig igenom all träning och rehab för att komma dit jag villa vara på så kort tid. Även om min fotled har blivit mycket bättre tror jag helt enkelt inte att jag är redo att tävla. Efter att ha rådfrågat mitt team av medicinska experter och tränare beslutade vi att det var bäst för mig att dra mig ur VM”, skriver hon.

KLIPP: Slog Sjöströms världsrekord: ”Hon är en legend”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.