Sophie Hansson snöpligt utanför pallen: ”Tyvärr var jag för feg”

Uppdaterad
Publicerad

Sophie Hansson var med i guldstriden på 200 meter bröst men missade snöpligt pallen och slutade fyra. Hon förbättrade sitt personrekord från i morse till 2.18,13, vilket är nytt svenskt rekord.

– Tyvärr var jag för feg i dag, säger Hansson som var ynka 0,25 från guldet. 

– Det är ruskigt nära en medalj, speciellt på den här långa distansen är det där inte många hundradelar, och jag är så stark i slutet och jag blir så irriterad på mig själv att jag inte vågade lägga in den extra växeln tidigare, säger Hansson till SVT Sport.

Det var ändå personligt rekord och fram till guldet var det bara 0,25 för Hansson, som övertog Joline Höstmans rekord från 2009.

– Det märks att jag är lite ovan. Tyvärr var jag för feg i dag men tiden är hur bra som helst, summerar Hansson insatsen.

Enormt tät upplösning

De tre första var inom 0,11. Det gick inte att se på tv-bilderna vem som var först.

– Jag ville göra min insats för laget, säger Emily Escobedo, USA, som vann på 2.17,85. Tvåa var Jevgenija Chikunova, ryska laget, på 2.17,88 och Molly Renshaw, Storbritannien, trea på 2.17,96.

Hansson tog sig enkelt till final tidigt i morse på det då nya personliga rekordet 2.20,31.

– Det var en väldigt bra tid, den är jag nöjd med, sade Hansson till SVT Sport efter att ha haft andra bästa tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.