Svenska stafettlaget till final – hundradelar från rekordtid

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska stafettlaget är klart för final i 4x200 meter frisim – efter att de bara var fyra hundradelar från att knipa svenska rekordet från OS 1992.

– Det känns som att alla har en växel till när vi kan slappna av i finalen, säger simmaren Adam Paulsson till SVT.

Det svenska stafettlaget bestående av Victor Johansson, Robin Hanson, Gustaf Dahlman och Adam Paulsson gjorde en jättetävling i kvalet till final i 4x200 meter frisim i Glasgow.

Den första simmaren, Victor Johansson, inledde starkt i toppen direkt och de övriga kunde därefter hålla uppe tempot innan Adam Paulsson avslutade med att simma in Sverige på en sjundeplats i försöken på tiden 7:15.55.

EM-veckan

”Har en växel till”

Tiden är ynka fyra hundradelar sämre än det svenska stafettrekordet som togs i Barcelona år 1992.

– Vi fick en bra start från Victors första tvåhundring så det var skönt att vara med i loppet från början och sedan var det bara att hålla i det, säger Robin Hanson till SVT.

– Det är skönt att äntligen ta sig till final med det här laget. Alla killar är stabila så jag tror vi kan sänka vår tid lite till, det känns som att alla har en växel till när vi kan slappna av i finalen, säger Adam Paulsson.

Finalen sänds i SVT Play med sändningsstart 18.00. Lagkappen simmas klockan 19.52.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-veckan

Mer i ämnet