Svensken utslagen trots personbästa

Uppdaterad
Publicerad

Johannes Skagius slog till med ett nordiskt rekord, 26,17, i försöket på 50 meter bröstsim tidigare i dag.

I semin simmade svensken nästan exakt lika fort, men var ändå en bit från finalen.

– Jag är inte så förbannad, men synd att man ska vara så nära, säger han till SVT Sport.

Johannes Skagius slog till med fjärde bästa tid av samtliga simmare på försöken på 50 meter bröstsim i sin första VM-start i Hangzhou, Kina, tidigare i dag.

Svensken simmade på 26,17, en sänkning av hans tidigare svenska rekord med 26 hundradelar.

Elfte tid

I semifinalen gick det nästa lika fort. Problemet vara bara att konkurrenterna också simmade fortare. Trots 26,18 räckte bara tiden till en elfteplats totalt och en missad final. Han hade behövt simma 26,01 för att nå finalen.

– Det är klart det är lite surt. Det är ändå den snabbaste finalen någonsin. Jag har avancerat några steg och nästa gång ska jag vara med och fajtas. Jag kommer vara nöjd om några timmar, men inte nu. Jag är inte så förbannad, men synd att man ska vara så nära, säger han till SVT Sport.

Coleman missade också final

Även Michelle Coleman blev utslagen i sin semifinal på 50 meter fritt. Hennes 24,21 räckte bara till en tiondeplats och nu är VM över för hennes del. Men svenskan var inte alldeles för nedstämd trots allt.

– Det är klart det hade varit kul att simma en final till, men jag försökte allt jag kunde och det var vad som gick idag. Min axel har krånglat lite sista dagen också, så allt har inte varit on top, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.