Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sverige var bara åtta hundradelar från VM-guldet. Foto: SVT/Bildbyrån

Sverige tog VM-brons på 4x50 meter medley

Uppdaterad
Publicerad

Sverige var regerande mästare på 4x50 meter medley.

De tog sig till final med näst bästa tid.

I finalen blev det en tredjeplats, blott åtta hundradelar efter Australien som tog guld med en världsrekordtid.

– Det är helt fantastiskt, säger Klara Thornmalm.

Sveriges andra medalj vid kortbane-VM i Melbourne har kommit, en dag eft er att Louise Hansson brons i gårdagens 100 meter medley.

Och precis som i går fick Louise Hansson fira en medalj. Denna gång till det svenska lagkappslaget på damernas 4x50 meter medley, som tog brons på lördagsförmiddagen, svensk tid. Förutom Hansson ingick Sara Junevik, Klara Thornmalm och Michelle Coleman.

Fin slutsträcka av Coleman

Inför Michelle Coleman på slutsträckan låg Sverige på andraplats. Coleman gjorde en fenomenal slutsträcka, och tog sig upp i ledning. Bara med tio meter kvar ledde hon, men i slutskedet blev hon omsimmad av både USA och Australien. Australien vann på den nya världsrekordtiden 1.42,35. USA var sex hundradelar efter, och Sverige tog alltså bronset på tiden 1.42,43.

– Det var så jävla nära! Jag tror att jag hade det till de sista fem meterna, säger Coleman till SVT Sport några minuter efter loppet, då hon både var nöjd och frustrerad:

– Det är fantastiskt, vi gör en jättebra prestation hela laget och alla lyfter sig. Jag brukar säga till mig själv och andra att man kan inte påverka vad andra gör, men här står man och....

– Men jag ska, om en stund, vara jättenöjd. Vi tar brons och det är fantastiskt!

KLIPP: Coleman frustrerad efter superloppet

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

”Helt fantastiskt”

Klara Thornmalm var inne på samma spår.

– Det är helt fantastiskt, det känns så bra! Men Gud, vad nära det var! Men så kul att vara med i den här lagkappen, vi är jätteglada!

SVT Sports expert Lars Frölander var imponerad av de svenska damerna.

Världsrekord av Italien

– Vilken lagkapp de gör. Alla tjejerna simmar jättebra, säger han.

Även på herrarnas lagkapp över 4x50 meter medley blev det världsrekord. Där vann Italien på tiden 1.29,72.

Resultat

1) Australien 1.42,35 v-rek, 2) USA +0,06, 3) Sverige (Louise Hansson, Klara Thormalm, Sara Junevik, Michelle Coleman) +0,08, 4) Kanada +1,21, 5) Nederländerna +1,37.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.