Sverige sist i lagkappen – Brasilien slog världsrekord

Uppdaterad
Publicerad

Sverige slog svenskt rekord, men slutade sista i finalen på 4x200 meter i kortbane-VM i Hangzghou. Vann gjorde Brasilien på ny världsrekordtid, 6.46.81.

– Det känns riktigt skoj, det var riktigt kul där ute och jädrar vilket liv det var på läktarn, säger Christoffer Carlsen till SVT Sport.

Precis som i semifinalen slog Sverige svenskt rekord på 4x200 meter. Det nya svenska rekordet lyder 6.59.35, sex tiondelar bättre än vad de simmade i semifinalen.

Trots rekordet slutade Sverige sist i finalen. Istället vann Brasilien på den nya världsrekordtiden 6.46.81.

– Det känns riktigt skoj, det var riktigt kul där ute och jädrar vilket liv det var på läktarn, det har jag aldrig varit med om innan, säger Christoffer Carlsen.

Tvåa blev Ryssland och Kina slutade trea.

– Det är skitroligt att simma i final igen, man känner att det är lite större och lite mer tryck, det är riktigt skoj, säger Adam Paulsson.

Inför finalen hoppades Sverige kunna kapa några sekunder på sitt nysatta svenska rekord.

– Vårt mål var att gå till final och det gör vi också. Vi får bara skärpa till oss lite till ikväll så kanske vi kan skala några sekunder, säger Gustaf Dahlman som simmade första sträckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.