Slog Sjöströms världsrekord: ”Hon är en legendar”

Uppdaterad
Publicerad

På VM:s första dag blev Sarah Sjöström av med ett världsrekord.

Siobhan Haughey slog det fyra år gamla rekordet på 200 meter fritt.

– Sarah är en otrolig simmare och ledare, säger Haughey till SVT Sport.

Sarah Sjöström blev under torsdagen av med ännu ett världsrekord. Siobhan Haughey, Hongkong, slog Sjöströms fyra år gamla rekord på 200 meter fritt med tolv hundradelar till 1.50,31.

– Det betyder jättemycket för mig och ger mig mycket självförtroende framöver, säger hon.

Haughey tog dubbla OS-silver i Tokyo i somras på 100 och 200 meter fritt. Nu tog 24-åringen sitt första VM-guld på seniorsidan i karriären.

”Hon visste att jag kunde slå det”

De två är inte obekanta med varandra. Siobhan Haughey och Sarah Sjöström tävlar nämligen för samma lag i ISL. Och Haughey berättar att Sjöström betytt mycket för henne.

– Sarah är en otrolig simmare och ledare. Jag har lärt mig så mycket av henne. Hon visste att jag kunde slå världsrekordet och hon gav mig självförtroendet för att göra det redan för ett år sedan. Då var jag jättelångt bort från det, säger hon.

Och just att det var Sjöströms världsrekord betydde extra mycket för Haughey.

– Hon är en legendar. Att jag kunde slå hennes världsrekord är väldigt speciellt, säger hon.

Sjöström blev nyligen också av med sitt världsrekord på 100 meter fjäril i kortbana då amerikanskan Kelsi Dahlia med 54,59 putsade rekordet med två hundradelar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.