Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här sätter Victor Johansson svenskt rekord – se sista delen av loppet Foto: TT

Victor Johanssons galna vändning – slog svenskt rekord igen

Uppdaterad
Publicerad

Efter en långsam start satte Victor Johansson fart och slog svenskt rekord i försöken på 800 meter frisim – och tog sig vidare till final.

– Det kändes bra hela vägen, säger Johansson till SVT Sport.

I början av försöksloppet på 800 meter fritt låg Victor Johansson en bra bit efter täten och SVT:s kommentatorer Niklas Nord och Lars Frölander började bli oroliga.

– Det här tror jag blir svårt att vända, sa Frölander 200 meter in i loppet.

Men Johansson lyckades vända och simmade betydligt snabbare under andra halvan av loppet. Han slutade på en tredjeplats i heatet och slog sitt svenska rekord med två sekunder, 7.47,04 är den nya rekordtiden. Vilket också räckte till en finalplats.

– När jag hade 200 meter kvar tänkte jag ”oh oh jag ser att jag ligger ganska bra till, hoppas jag har lite krut kvar på slutet”, säger Victor Johansson efter loppet.

Hur mycket energi ger detta till det som komma skall?

– Jättemycket, 800 kan man säga är min bästa gren – nu vet jag inte efter i förrgår med 400, men det är jättekul. Skönt att vara tillbaka.

Under helgen startade Victor Johansson sitt sim-VM med dubbla svenska rekord på 400 meter fritt och en sjätteplats i finalen.

Johansson har varit förföljd av skador de senaste åren. En allvarlig halsinfektion, corona och en golfbilsolycka har avlöst varandra och hämmat simmaren i hans satsning mot världseliten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.