Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se scenerna från open water-tävlingen i spelaren ovan Foto: Eurovision Sport/SVT

Victor Johansson om tävlingarna i öppet vatten: ”Det är fult spel”

Uppdaterad
Publicerad

Victor Johansson, 25, känner sig redo att tävla i öppet vatten på OS.

Men fredagens världscuptävling på 10 kilometer bjöd på en speciell erfarenhet.

– Jag blev dragen i foten, säger Johansson till SVT Sport.

Hör Victor Johansson berätta om det speciella loppet i spelaren ovan.

Under fredagens världscuptävling på Sardinien slutade Victor Johansson till sist på 24:e plats. Svensken kom i mål efter drygt en timma och 50 minuter och han var cirka 22 sekunder efter segraren Marc-Antoine Olivier.

– Det var ett väldigt bra lopp från min del. Det här är inte något jag brukar göra särskilt ofta. Jag har missat en hel del lopp sedan pandemin då prioriteringen legat på bassängsimning, säger Johansson och fortsätter:

– När jag kom i mål kände jag ändå att jag va med i toppklungan. Och det var mitt första lopp i öppet vatten sedan 2019, så det var ett jättepositivt besked.

25-åringen siktar på 400, 800 och 1 500 meter under sommarens olympiska spel – men han har även öppnat dörren för att tävla i öppet vatten.

Väntar på besked från SOK

Nu är det upp till Sveriges olympiska kommité (SOK) att besluta vad Johansson ska ställa upp i för distanser på OS.

– Det ligger inte i mina händer längre. Vi får se om det är tillräckligt för att få ställa upp i Paris. Jag hoppas självklart jag får en plats. Det här är ett väldigt bra resultat, säger Johansson och poängterar att tio italienare hamnade före honom i resultatlistan under fredagens tävling:

– På OS får varje nation representeras av max två simmare. Så bara där försvinner nästan tio placeringar och helt plötsligt är jag topp 14.

Johansson ser fram emot sommaren som väntar.

– Det blir bara bättre härifrån. Jag lever mitt drömliv, säger han med ett leende.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.