Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
13-åriga Arisa Trew skrev historia med sitt trick. Foto: Instagram

13-åriga Arisa Trew första tjej att landa en 720 – efter tips från skateboardlegendaren Tony Hawk

Uppdaterad
Publicerad

Australiskan Arisa Trew har skrivit historia. 13-åringen är första kvinna någonsin att landa en 720 på skateboard under tävling. Och hon gjorde det efter tips från upphovsmannen – legendaren Tony Hawk.

”Jag kan inte fatta att jag landat min första 720!!!”, skriver Trew på Instagram.

För 38 år sedan hittade Tony Hawk på ett nytt skateboardtrick. En 720, alltså två fulla varv i luften. Nu har en kvinna för första gången lyckats landa tricket på tävling. Eller ja, nu har en tjej lyckats: 13-åriga Arisa Trew.

Det var under Tony Hawks tävling Vert Alert i Salt Lake City, Utah, som Trew slog till inför en euforisk publik.

”Jag kan inte fatta att jag landat min första 720!!! Och att bli den första tjejen i världen att göra det på tävling, tack till alla som hjälpte mig landa den!!”, skriver Trew på Instagram.

Och en av de som hjälpte Trew att klara tricket var just Tony Hawk. Trews tränare Trevor Ward berättar att den nu 55-årige legendaren kom med ett par tips på hur tricket bäst ska utföras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.