Gabbe Viking.

Gabbe Viking vann i nya OS-grenen

Uppdaterad
Publicerad

Gabbe Viking var bäst av alla i den nya OS-grenen skateboard ramp.

Ett imponerande andra åk gav honom SM-guldet före Oscare Anderberg.

– I det andra försökte jag mixa mer, säger Gabbe Viking.

Efter en trevande inledning blixtrade Gabbe Viking till i den andra åket. Han åkte både tekniskt svårt och stilfullt och belönades med hela 90 poäng vilket blev hans bästa resultat i finalen. Ingen var riktigt i närheten att hota Viking som vann SM-guldet i den nya OS-grenen skateboard ramp.

– Det första åket var inte så bra men i andra tänkte jag på att försöka mixa mer, säger Gabbe Viking till SVT Sport.

I det sista åket blev det bara 61 poäng för Viking – men det spelade ingen större roll efter hans briljanta andra åk. Oscar Anderberg slutade tvåa på 82 poäng och William Persson slutade trea på 73 poäng.

En annan svensk, Oskar Rosenberg Hallberg, är regerande världsmästare i sporten, och han är en inspirationskälla för Gabbe Viking som precis som Oskar bor i Malmö.

– Man ser ofta Oskar i Malmö och det är peppande och man vill utvecklas, säger han.

Skateboard ramp avgörs i en så kallad ”spineramp” som består av två ramper placerade bredvid varandra. Åkarna ska utnyttja rampen så bra som möjligt och med olika trick.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.