Oscar Möller efter att ha gjort 2–1-målet. Foto: Bildbyrån

Skellefteås OS-kedja bröt Färjestads svit

Uppdaterad
Publicerad

Färjestad radade upp chanser – men var inte lika effektiv som Skellefteås OS-kedja.

Möller, Lindström och Lindholm såg till att göra det matchavgörande 2–1-målet och stoppa Färjestad från fjärde raka segern.

– Vi försöker aldrig sluta spela oavsett vad det står. Alltid försöka ha attacken i sig, säger Oscar Möller, som gjorde det matchavgörande målet i 3–1-segern, till C More.

Joni Ortios storspel i mittperioden var en anledning till att Skellefteå vann. Men den som gjorde att bortalaget gick upp i ledning var en annan.

Joakim Lindström satte full rulle mot mål, skickade i väg sitt avslut – och sedan började hela kedjan med Lindström, Oscar Möller och Pär Lindholm fajtas om att vara först på pucken tills Möller till slut fick in den.

– Vi försöker aldrig sluta spela oavsett vad det står. Och kolla på Jocke, han försöker bara ta pucken på mål och skapa sig saker efteråt, säger Möller till C More.

Målet kom sent i en mittperiod där egentligen Färjestad var farligast.

– Jag tycker vi gör en riktigt bra förstaperiod, framför allt när vi har pucken. Men sen i andra tycker jag att vi släpper fram dem så de får vända spelet snabbt och ha några farliga kontringar mot oss.

Fortsatt Färjestad-press i tredjeperioden. Men enda målet – det gjorde Filip Berglund i tom bur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.