Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sandra Näslund. Foto: Bildbyrån

15:e raka segern för Sandra Näslund – tangerade Stenmarks rekord

Uppdaterad
Publicerad

Sandra Näslund fortsätter att vinna.

I Idre Fjäll plockade hon sin 15:e raka seger – och tangerade samtidigt Ingemar Stenmarks rekord i den alpina världscupen.

– Jättekul att vinna igen. Jag är jättenöjd med dagen, säger Näslund till SVT Sport.

Man kan inte påstå något annat än att Sandra Näslund fullständigt dominerat sitt motstånd under det senaste året. Hon är regerande världsmästare och olympisk mästare och i dagens tävling i Idre Fjäll plockade 26-åringen sin 15:e raka världscupseger.

– Det är stort. Man tänker inte så mycket på det när man är i det, men när man kollar tillbaka på det och inser att man vunnit väldigt många tävlingar i rad, det är coolt, säger Näslund till SVT Sport.

En bedrift som innebär att hon tangerar Ingemar Stenmarks 43 år gamla rekord över flest antal segrar i rad i den alpina världscupen.

Och det såg ut som det brukar göra när Näslund är i farten. Hon tog hand om täten omgående i både kvartsfinal, semifinal och final och kunde sedan vinna fullständigt ohotad.

– Det är kul att få göra det på hemmaplan. Det här är ju den tävlingen man helst av allt vill åka bra på så det känns superskönt, säger Näslunf.

Segern var hennes 34:e i världscupen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.