Efter kraschen i Idre, nu är Alexandra Edebos säsong över. Foto: TT

Säsongen över för Alexandra Edebo

Uppdaterad
Publicerad

I världscuppremiären i Arosa i mitten av december gjorde Alexandra Edebo succé.  

Nu meddelar hon att säsongen är över efter kraschen i Idre.  

– Det är supertrist. Det svider alltid att sitta hemma och titta på när de andra tävlar, säger Edebo till Dala-Demokraten.

I december tog Alexandra Edebo sin första seger på en världscupsnivå. Men några dagar senare i nästa världscuptävling i Val Thorens kraschade hon och ådrog sig en hjärnskakning.  

Edebo har haft en mardrömssäsong där hon drabbats av bakslag på bakslag och inte hunnit återhämta sig innan nästa smäll.

Efter en krasch i VM-semifinalen i Idre tog det stopp för hemmaåkaren. Efteråt berättade hon att det kändes okej, och att hon laddade inför kommande tävlingar i Österrike.

Men så blev inte fallet.

Säsongen är över för Alexandra Edebo på grund av att hon känner av hjärnskakningssymptom. 

“Inget kommer att kunna rubba mig efter den här säsongen”  

– Tyvärr är jag inte helt återställd ännu. Så tyvärr blir det inga fler tävlingar för mig denna säsong, säger hon till Dala-Demokraten.  

Edebo menar att det är trist att säsongen slutat på det här viset. Trots det känner sig skicross-stjärnan hoppfull, och försöker att tänka långsiktigt.

– Det kommer bli bra. Frågan är bara hur lång tid det kommer att ta. Det är den värsta typen av skada jag har kämpat mot. Men jag känner att inget kommer att kunna rubba mig efter den här säsongen, säger hon. 

ARKIV: Alexandra Edebo kraschade otäckt i Val Thorens (20 december 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.