Erik Mobärg. Foto: TT

Skrällen: Erik Mobärg tar VM-brons

Uppdaterad
Publicerad

Erik Mobärg hade inte tävlat i världscupen på ett år.

I comebacken imponerade 23-åringen stort och fixade ett överraskande VM-brons.

– Det känns helt overkligt, säger han till SVT Sport.

David Mobärg, som var tvåa i kvalet, och Viktor Andersson, med en världscupvinst i år, var de stora svenska hoppen på herrsidan i skicross-VM.

Men när de båda körde bort sig tidigt i tävlingen klev en annan svensk fram på hemmaplan.

– Jag har alltid gillat banan här i Idre. Den här banan passar mig hur bra som helst. Att få göra så bra åk på VM är obeskrivligt, säger bronsmedaljören.

Inte tävlat på hela säsongen

Erik Mobärg har rehabat med en knäskada och inte tävlat i världscupen på hela säsongen men stod för flera imponerande heat.

Han tog sig till finalen efter att ha vunnit sin semifinal och i den tajta finalen knep 23-åringen till slut bronset efter en dramatisk kamp mellan åkarna in mot mållinjen.

– Jag har kämpat så jäkla hårt för det här i så, så många år. Att i första tävlingen för säsongen få ett VM-brons är helt fantastiskt, säger Mobärg.

Övriga svenskar ut tidigt

Tvåan i kvalet, lillebror David Mobärg, var missnöjd med sin tävling.

– Värdelöst. Jag hade andra snabbaste tiden på den här banan. Jag ska inte åka ut så här tidigt, sa han till SVT Sport efter kvartsfinalen.

Både Viktor Andersson och svenska överraskningen Fredrik Nilsson, 18, fick tacka för sig direkt efter åttondelen.

Sandra Näslund vann guldet på damsidan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.