David Mobärg fick åka till sjukhus för undersökning i stället för att köra dagens tävling i Reiteralm, Österrike. Foto: TT

David Mobärg till sjukhus efter krasch

Uppdaterad
Publicerad

Skicrossåkaren David Mobärg kraschade på träning och fördes sedan till sjukhus för undersökning av ett skadat knä.

– Han är på väg till sjukhus för att undersökas och att vi förhoppningsvis kan utesluta skador, säger förbundskaptenen Erik Iljans till SVT Sport.

Det var i ett träningsåk inför dagens tävling i Reiteralm, Österrike, som Mobärg kom för nära en konkurrent och åkte in i skyddsnätet.

– Han är okej men inte i tävlingsmässigt skick, säger Iljans.

David Mobärg, två år yngre bror till Erik, var den ende svenske herren som var kvalificerad till dagens finalpass, dit 32 åkare tagit sig, där han skulle kört i det sjätte åttondelsfinalheatet.

Experten: ”Ville köra vidare men blev avrådd”

– En ren försiktighetsåtgärd. Han ville köra vidare själv men blev avrådd, säger SVT Sports expert Lars Lewén i Vinterstudion.

I damklassen kommer den nyblivna världsmästaren Sandra Näslund att köra som en av 16 åkare i kvartsfinalen som inleder finalpasset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.