David Mobärg tog ny fin placering i världscupen. Foto: Bildbyrån

David Mobärg vann i världscupen i skicross

Uppdaterad
Publicerad

Ettan mot tvåan.

Det blev en mäktig final i herrarnas skicross i världscupen där David Mobärg ställdes mot Reece Howden i schweiziska Veysonnaz. Där var svensken snäppet vassare, gick om mot slutet och vann.

– Det känns grymt, säger Mobärg.

I finalen kom uppgörelsen mellan totala världscupledaren Reece Howden och David Mobärg (tvåa i totalen). Båda åkarna gick starkt hela vägen fram där Howden vann samtliga sina heat och Mobärg hade två segrar och två andraplatser fram till finalen.

Väl i finalen var det Howden som tog ledningen från start, med Mobärg på andraplats. Men Howden gjorde ett litet misstag som gjorde att Mobärg kunde glida om kort innan målgång och ta sin sjunde världscupseger i karriären, den tredje för säsongen.

– Det känns grymt att vara på topp igen, jag gillar den här banan. Jag lyckades göra vad som krävdes och är riktigt glad över att vinna, säger Mobärg i Viaplays sändning och fortsätter:

– Jag behövde hålla mig lugn och vänta på rätt tillfälle att passera i finalen. Jag lyckades gå om och höll i farten in i mål.

Närmar sig toppen

Howden tappade ytterligare en placering och blev trea, med japanen Ryo Sugai som gick förbi och blev tvåa. Därmed krymper avståndet mellan Mobärg och Howden i totalen. Nu leder Howden med 60 poängs marginal till Mobärg.

Även brodern Erik Mobärg deltog, men han åkte ut direkt i sextondelsfinalen, efter VM-bronset för två veckor sedan. Elliot Baralo åkte ut i åttondelsfinalen och Fredrik Nilsson tog sig till kvartsfinal.

Världscupsäsongen avslutas nästa helg i kanadensiska Craigleith.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.