Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Sandra Näslund berätta om operationen och vad den innebär. Foto: Bildbyrån/SVT

Sandra Näslund efter knäoperationen: ”Kan få leva med det längre fram i livet”

Uppdaterad
Publicerad

Det kunde ha blivit 4-6 månaders rehabilitering.

Men det blev betydligt kortare än så för Sandra Näslund som opererat bort den trasiga delen av menisken.

– Såklart en fördel. Sedan kanske man får leva med det längre fram i livet i stället, att en del av menisken är borta, säger Näslund till SVT Sport.

I går opererades Sandra Näslund för meniskskadan hon ådrig sig vid en tävling i Kanada för 1,5 vecka sedan. Först under själva ingreppet kunde man se hur skadad menisken var.

– Man visste egentligen inte innan de gick in i knät om det skulle gå att rädda den delen av menisken som var trasig. Om man skulle kunna sy tillbaka den, vilket i det långa loppet kanske är bättre, eller om man var tvungen att ta bort den, säger Sandra Näslund till SVT Sport.

– Det visade sig att den (menisken) var för dålig för att sy tillbaka, så de klippte bort den delen som var trasig.

”Kanske får leva med det längre fram”

Hade man valt att sy tillbaka menisken hade rehabiliteringen tagit 4-6 månader. Nu kan hon vara tillbaka redan i mars och Näslund är så klart positiv till att rehaben blir kortare.

Hon tror däremot att det kan vara en nackdel längre fram i livet.

– Ser man det så, så är det så klart en fördel. Att de tog bort den trasiga delen av menisken och att man kommer tillbaka snabbare på snö. Sedan kanske man får leva med det längre fram i livet i stället, att en del av menisken är borta.

Kan tävla i slutet av säsongen

27-åringen, som vunnit OS-guld och fyra VM-guld, stänger inte dörren för en tävlingscomeback den här säsongen men ser det som en bonus.

– Framför allt vill jag känna att jag är redo om jag ska stå på start, och huvudsaken är att jag är redo till nästa säsong liksom. Går rehaben bra nu och jag känner mig stark och litar på knät och så, då kanske jag kör i slutet av säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.