VÖN ramlade i finalen: ”Det blir för mycket stök”

Uppdaterad
Publicerad

Victor Öhling Norberg var i en efterlängtad final i Idre. Men då kom fallet och VÖN slutade fyra.

Sandra Näslund jagade revansch efter gårdagens miss, men tog sig inte till final.

Det blev en tajt herrfinal där åkarna länge låg i samlad klunga. Därför var det inte oväntat, men olyckligt, att se Victor Öhling Norberg försvinna i kampen om pallen.

– Nej han faller! Det blir för mycket stök, säger SVT:s kommentator Björn Becksmo.

Enligt Victor Öhling Norberg själv var det inget fult åk av någon annan, utan fallet kom i en innersväng där Traxler touchar främre delen på hans skida.

– Jag åker för fegt. Min taktik var som vanligt att gå ut lugnt men det var helt fel tänkt i det här gänget, säger han till SVT Sport.

Det blev istället fransk seger genom Jean-Frederic Chapuis. Tvåa blev Daniel Traxler från Österrike och trea Romain Detraz från Schweiz.

Näslund fick inte revanschen hon hoppades på

På damsidan hoppades Sandra Näslund på revansch efter gårdagens flopp där hon åkte ut i åttondelen, men hon lyckades inte ända fram. Slutligen blev det en sjundeplats för den svenska favoriten.

– Det var tufft idag också, men klart bättre åkning än igår. Det gäller att ha marginalen och taktiken på sin sida på den här banan, säger Sandra Näslund till SVT Sport.

– Det är speciellt mittenpartiet jag inte hinner med. Jag vill helst ha en lucka till rakan och det får jag inte riktigt.

Hur tänker du kring formen in mot VM?

– Jag känner ingen oro än. Jag borde vara med högre upp och kriga, men de andra åker bättre idag. Nu är det bara att ladda om och ta tävling för tävling.

Näslunds misslyckade helg i Idre innebär att hon nu tappar ledningen i totala världscupen till Canadas Marielle Thompson. Dock är det bara tio poäng som skiljer åkarna åt.

Andersson kunde inte upprepa gårdagsskrällen

Gårdagens skräll Lisa Andersson klarade inte hela vägen och åkte ut i kvartsfinalen.

– Det var lite stelare åkning idag, hon fick långa flygturer och lade sig för mycket vid sidan om istället för att ligga i slipstream, säger SVT:s expert Lars Lewén.

Vann på damsidan gjorde Schweiziskan Fanny Smith, hennes tredje seger för säsongen. Därefter följde Brittany Phelan, Kelsey Serwa och Marielle Thomson, alla tre från Canada.

Fall för David Mobärg

David Mobärg, som åkte i samma kvartsfinal som VÖN, låg länge precis bakom landsmannen men föll i slutet av backen.

– Det var tajt hela vägen. Det kändes som att jag hade bra fart efter VÖN och kunde gå om, men så gick han ut lite och då blev det för tajt, säger David Mobärg till SVT Sport efteråt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.