Sandra Näslund segervrålar Foto: Bildbyrån

Näslund fortsätter dominera – tog 13:e raka världscupsegern

Uppdaterad
Publicerad

Sandra Näslund fortsätter att dominera i världscupen.

Dagens seger i italienska Innichen var hennes 13:e raka – men den satt hårt inne.

– I dag blev det en riktig fajt. Det var tajt där på slutet. Jag hade lite tur att Fanny ville åka så nära mig mot slutet. Jag hade lite flyt, säger Näslund efter att ha vunnit med minsta möjliga marginal.

Förra säsongen vann Sandra Näslund elva av tolv världscuptävlingar och ett OS-guld.

En osannolik dominans som fortsatt även denna säsong.

Dagens förstaplats i Innichen var hennes fjärde av fyra möjliga den här säsongen och sammanlagt är hon nu uppe i 13 raka världscupsegrar.

Segern satt dock riktigt hårt inne. Näslund tog visserligen kommandot redan från start i finalen men efter ett misstag i slutet av banan tappade Näslund lite fart och i mål skiljde det bara några centimeter ner till tvåan Fanny Smith, Schweiz.

Näslund har vunnit samtliga världscuptävlingar den här säsongen.

– Det känns väldigt bra och formen är ju superbra. Kul att verkligen åka fort i kvalen och bevisa att man är snabb i banan och inte bara snabb i starten, säger hon till SVT Sport.

Även 21-åriga Linnea Mobärg gjorde det mycket bra även om hon inte riktigt kom upp i Näslunds klass. Men det räckte i alla fall till hennes första världscupfinal i karriären efter att hon tagit sig vidare från semifinalen med minsta möjliga marginal. Väl i finalen kom hon lite efter från start och lyckades inte knipa en pallplacering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.