Näslund fortsätter rada upp topplaceringar – Edebo med första pallplatsen

Uppdaterad
Publicerad

Sandra Näslund fortsätter att visa klass i världscupen. I Megeve tog hon ännu en pallplats när hon åkte in på en andraplats. I finalen hade hon även med sig Alexandra Edebo, som tog sig till säsongens tredje final och slutade på sin första pallplats i världscupen.

– Det känns super att få kliva upp på pallen, säger Edebo.

Det blev en fin blågul dag när både Sandra Näslund och Alexandra Edebo tog sig hela vägen till final i franska Megeve. Sandra Näslund tog sig efter förstaplatser i både kvart och semi dit, men Edebo levde lite mer på gränsen när hon hamnade på en andraplats i både kvart- och semifinalen.

I semin såg det dock ut att bli en plats i lilla finalen till en början. Men när tyska Daniela Maier stod för en stor miss där hon tappade all fart tog Edebo tillvara på möjligheten, och tog sig förbi. Och andraplatsen skulle hon inte släppa, och tog sig till stora finalen för tredje gången den här säsongen.

Hamnade efter i starten

I finalen hamnade Sandra Näslund för ovanlighetens skull bakom efter starten. Och det skulle bli avgörande, för trots en intensiv kamp lyckades hon inte ta sig förbi Marielle Thompson, Kanada, och blev tvåa. Bakom den duellen var det en annan duell om tredjeplatsen mellan Edebo och Marielle Berger Sabbatel. I den duell blev det en svensk seger, och Alexandra Edebo lyckades knipa sin första pallplats i världscupen.

– I finalen tappade jag lite i första svängen och fick jaga därifrån. Men sedan kom jag ikapp och trodde jag hade henne, men hade behövt någon meter till för att komma om i sista svängen, säger Sandra Näslund.

”Känns super att få kliva upp på pallen”

Näslund kunde efter andraplatsen glädjas åt Edebos fina placering bakom henne.

– Det känns jättekul, Alex första pallplats och jättebra åkning, säger hon.

Och det var givetvis glädje även från Edebo efter karriärens första pallplats i världscupen.

– Det känns super att få kliva upp på pallen för första gången i dag. Jag hade lite problem i början, men jag fick ligga bakom och hålla lugnet och bara kötta, säger Edebo.

För de svenska herrarna gick det desto tyngre. De svenskar som ställde sig vid startblocken i åttondelsfinal var Viktor Andersson, David Moberg och Erik Moberg. Och alla tre åkte ut direkt när alla tre hamnade sist i deras respektive heat.

KLIPP: Andrea Limbacher kraschar i lilla finalen

Skicross resultat

MEGÈVE, Frankrike

Världscupen

Herrar, skicross, final

1) Kevin Drury, Kanada

2) Bastien Midol, Frankrike

3) Tim Hronek, Tyskland.

Svenska placeringar

27) David Mobärg

29) Viktor Andersson

31) Erik Mobärg

38) Victor Sticko.

Skicrosscupen efter 10 av 12 deltävlingar

1) Drury 688 p

2) Ryan Regez, Schweiz 454

3) Midol 393.

Svenska placeringar

11) Andersson 237

23) David Mobärg 107

46) Erik Mobärg 33

53) Elliot Baralo 7

56) Sticko 3.

Damer, skicross, final

1) Marielle Thompson, Kanada

2) Sandra Näslund, Sverige

3) Alexandra Edebo, do.

Skicrosscupen efter 10 av 12 deltävlingar

1) Näslund 810

2) Fanny Smith, Schweiz, 696

3) Thompson 659.

Övriga svenska placeringar

6) Edebo 419

29) Linnea Mobärg 17

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.