Första pallmissen för Näslund

Uppdaterad
Publicerad

För första gången den här säsongen missade Sandra Näslund pallen när hon slutade sist i finalen av världscuptävlingen i skicross i Innichen.

– Det är väldigt ovanliga misstag från Sandra, det är slarvigt gjort, säger SVT:s expert Lars Lewén.

Sandra Näslund följde upp gårdagens andraplats, som hon knep utan att behöva köra, med att komma sist i finalen av dagens tävlingar i Innichen. En plats hon har vunnit på två år i rad.

Näslund, som leder den totala världscupen, hade varit på pallen i de fem tidigare världscuptävlingarna i år, där hon vann premiären i Val Thorens. Hon låg också bra till i dagens tävlingar i Innichen.

Efter en bra start i finalen skapade hon sig en lucka till den jagande klungan men fick sedan problem med åkningen.

Tappar i totalen

– Det är väldigt ovanliga misstag från Sandra, det är slarvigt gjort. Det blev tyvärr lite mer stress i det här åket än vad man är van att se från henne. Jag vet inte riktigt hur de gjort med coachningen och analyseringen.

Hon blir omkörd av Fanny Smith, som senare vann, och i jakten på att ta tillbaka ledningen fick Näslund ännu mer problem i åkningen.

– Hon får inget tryck i grejerna och faller in på innerskidan. Det var trist.

Marilelle Thomson slutade tvåa och tillsammans med segraren Fanny Smith tar de in på Näslund i totalen.

I övrigt var det inga lyckades resultat för svenskarna. På herrsidan blev Viktor Andersson sist i sin kvartsfinal och Alexandra Edebo rök också i kvarten.

Näslunds Världscupresultat den här säsongen

Val Thorens 1:a

Val Thorens 2:a

Montafon    2:a

Arosa            3:a

Innichen       2:a

Innichen       4:a

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.