Näslunds succé fortsätter – tog ny världscupseger

Uppdaterad
Publicerad

Succén fortsätter för Sandra Näslund, 25.

Hon plockade säsongens femte världscupseger i Innichen i dag.

– Det är en kombination av bra skidor och att jag har en väldigt hög lägstanivå. Jag har ett bra team runt mig och allt stämmer ganska bra, säger Näslund till SVT Sport.

Den svenska skicrosstjärnan Sandra Näslund har stått för strålande åkning under inledningen av den här världscupssäsongen. Hon kammade hem segern i de tre första individuella tävlingarna och under söndagen åkte hon hem fjärde vinsten.

Och i dag kom den femte.

Näslund imponerade under måndagens samtliga lopp när hon vann kvartsfinalsheatet och upprepade bedriften att landa en förstaplats i semifinalen. Därefter segrade hon i finalen före Fanny Smith, som blev tvåa, Marielle Thompson, trea, och Hannah Schmidt, fyra.

– Jag körde något träningsheat med Thompson innan tävlingen skulle dra igång, och då spöade hon mig i starten. Så jag kände att i dag kanske jag inte kommer vara etta ut ur första sväng. Så jag hade ställt in mig på lite olika scenarior. Men mitt mål var ändå att ta starten och när jag gjorde det så kändes det ganska bra för jag visste att jag snabb resten av banan.

Leder världscupen totalt

Näslund leder den totala världscupen på 550 poäng. Fanny Smith finns bakom på 426 poäng. Dagens tävling var den sjätte och totalt består världscupen av 14 tävlingar.

Men nu väntar lite jullov.

– Lite ledigt måste man ju få ha, men det är klart att jag kommer träna på ändå och förhoppningsvis få lite skidåkning, säger Näslund.

Svenske Erik Mobärg åkte ut i kvartsfinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.