Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sandra Näslund. Foto: Bildbyrån

Sandra Näslund ”bara” tvåa i VM-kvalet: ”Inget bra åk”

Uppdaterad
Publicerad

Suveränen Sandra Näslund slutade ”bara” tvåa i skicross-kvalet på VM, slagen med 24 hundradelar av kanadensiskan Marielle Thompson.

– Det är tråkigt att det ska vara på VM, säger hon till SVT Sport.

Skicross-VM pågår i Bakuriani, Georgien. Under fredagen inleddes skicross-kvalet, och Sandra Näslund fick vika ned sig för första gången på länge.

Du är inte bäst, hur känns det?

– Det känns ändå helt okej. Jag gjorde inget bra åk på övre delen. Missade där man inte fick missa på flacken och rakan. Men det känns ändå okej. Det kommer bli tajta heat i morgon så det gäller att hitta allt tills då bara, säger Näslund till SVT Sport och fortsätter:

– Det är tråkigt att det ska vara på VM. Men det är i morgon medaljerna ska delas ut så det är väl bättre att ha ett dåligt åk i dag då.

”Att vara framför Sandra...”

Kanadensiskan Thompson säger såhär till SVT Sport:

– Det känns bra.

– Att vara framför Sandra...hon gjorde en stor miss i mitten, jag vet i jag var tvungen att trycka på hela vägen ner, och jag gjorde verkligen ett bra åk, säger hon till SVT Sport.

Mobärg ledde länge

Näslund hade inför dagen 22 segrar i rad, senast hon förlorade (både med kval och final räknat) var kvalet i Reiteralm, Österrike, den 11 mars 2022 då hon var fyra.

I herrarnas kval ledde David Mobärg länge, men japanen Satoshi Furuno med startnummer 31 chockade alla när han skrällde sig in som ledare. Ingen hotade honom senare, och han vann kvalet.

Övriga svenska placeringar i herrarnas kval:

14. Erik Mobärg.

28. Fredrik Nilsson.

DNF. Elliot Baralo.

Finalerna körs i morgon lördag, med start 9.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.