Sandra Näslund störs av svullnad och stelhet i ett knä. Foto: Bildbyrån

Sandra Näslund osäker inför världscupfinalen: ”Testar mig fram”

Uppdaterad
Publicerad

Sandra Näslund missade senaste världscuptävlingarna. Svenskan hoppas kunna vara med i helgens tävlingar men det är osäkert.

– Det känns bättre men jag testar mig fram lite, säger Sandra Näslund till SVT Sport.

Sandra Näslund kom inte till start i världscuptävlingarna i skicross i Veysonnaz förra veckan. Efter en olycklig landning under ett träningspass fick svenskan problem med svullnad och stelhet i ett knä – bekymmer som fortfarande påverkar henne.

– Det känns bättre men jag testar mig fram lite. Det märks att det är irriterat i knäet så det är viktigt att jag värmer upp och förbereder mig på bästa sätt men vi får se hur det känns, säger Sandra Näslund till SVT Sport.

”Alltid tråkigt att missa tävlingar”

Förhoppningen är att kunna vara med i världscupfinalen i kanadensiska Craigleith som avgörs den här veckan. På torsdag väntar kval för svenskan som redan har säkrat segern i den totala världscupen

– Det är alltid tråkigt att missa tävlingar, man tränar för att vara bra på tävlingar. Jag hade ungefär samma problem för två år sedan men det har känts ganska bra sedan dess. Jag bestämmer mig nog på tävlingsdagen om jag kan vara med beroende på hur det känns, säger Näslund.

KLIPP: VM-guld till Sandra Näslund (26 februari 2023)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.