Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Näslund kliver in som överlägsen vinnare: ”Superskönt” Foto: Bildbyrån

Sandra Näslund tillbaka som vinnare efter pallmissarna: ”Känns ännu bättre med en seger i dag”

Uppdaterad
Publicerad

Efter de två senaste tävlingarna utanför pallen visade Sandra Näslund klass i italienska Innichen och var överlägsen vinnare.

– Visst har det varit tråkigt att inte ha stått högst upp på pallen men samtidigt känns det ännu bättre med en seger i dag, säger hon till SVT Sport.

Det var stora leenden och mössan avtagen när den svenska nationalsången spelades i Innichen, en av Näslunds favoritbackar.

– Det är superskönt. Det var en himla bra dag och skönt att åkningen stämde så bra. Det känns skönt att göra en bra tävling igen och känna att farten finns där, säger Näslund till SVT Sport.

Hur har känslan varit efter de två raka pallmissarna?

– Jag har inte direkt känt mig stressad och hela tiden känt att jag kan åka snabbt, framför allt när det är lite tuffare tekniska banor, även om jag inte är lika överlägsen som förra året. Visst har det varit tråkigt att inte ha stått högst upp på pallen men samtidigt känns det ännu bättre med en seger i dag, säger Näslund.

Kan börja om på ny svit efter de två missarna

Hon vann med hela 1,33 och följde upp segrarna i både kvarten och semin. Loppen såg likadana ut, hon tog starten och sedan närmade sig åkarna på mittenpartiet i den långa branta banan. Sedan satte Näslund in ett ryck på slutet och avgjorde. Näslund tog också tillbaka ledningen i världscupen från fransyskan Marielle Berger Sabbatel som var fyra i dag.

– Jag hoppas att jag inte släpper ledningen i världscupen som är det stora målet för säsongen. Förhoppningsvis står jag där med globen i slutet av säsongen, säger Näslund efter sin 39:e seger i världscupen.

Redan i kvalet i tisdags visade Näslund sin klass. Hon vann det med över sekunden före rivalerna Marielle Thompson och Fanny Smith.

Innan de två pallmissarna hade Näslund 19 raka segrar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Sandra Näslund berätta om segern i Innichen. Foto: Bildbyrån

Resultat världscupen skicross innichen:

1) Sandra Näslund, Sverige

2) Fanny Smith, Schweiz

3) Hanna Schmidt, Kanada

4) Marielle Berger Sabbatel, Frankrike

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.