Sandra Näslunds succéstart – tog ny pallplats

Uppdaterad
Publicerad

Sandra Näslund har fått drömstart på säsongen. I går vann hon världscuppremiären i Val Thorens och i dag följde Näslund upp det med en andraplats bakom Fanny Smith.

Efter den första världscuphelgen i skicross är Sandra Näslund i ledning.

– Jag är imponerad över min taktiska åkning. Det är en ganska lätt bana och det blir tighta heat. Överlag är jag riktigt nöjd med en stabil åkning. Kul att vara igång, säger Sandra Näslund till SVT Sport.

Den svenska skicross-åkaren tog sig också lätt vidare från sitt kvartsfinal-heat som hon vann komfortabelt. Bökigare blev det för landslagskollegan Alexandra Edebo.

Inför sista hoppet låg hon på en fjärde plats och såg ut att bli utslagen. Då blev det tumult mellan Fanny Smith, Marielle Thomson och Sanna Luedi. De två senare föll och Alexandra Edebo kunde åka in bakom Fanny Smith och ta sig vidare.

Succéstart

Svenskorna hamnade också i samma semifinal. Ett heat som Sandra Näslund vann före Fanny Smith och Alexandra Edebo var tätt bakom.

I finalen blev det en ny duell mellan Sandra Näslund och Fanny Smith. Den här gången lyckades inte Sandra Näslund ta sig förbi Fanny Smith efter starten och svenskan fick nöja sig med en andraplats.

– Hon hade inte tillräckligt med fart för att passera Fanny Smith. Men hon gör en fruktansvärt stabil premiärhelg, säger SVT Sports expert Lars Lewén.

Alexandra Edebo slutade totalt sexa efter att hon åkte in som tvåa i ”lilla finalen”.

På herrsidan vann Kristofer Mahler före Bastien Midol och Jean Fredric Chapuis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.