Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sandra Näslund siktar mot en ny säsong. Foto: SVT Sport

Sandra Näslund ska bli bäst i världen – igen

Uppdaterad
Publicerad

Sandra Näslund har de tre senaste säsongerna blivit tvåa, etta och tvåa i den totala världscupen i skicross. Förra säsongens andraplats ska inte upprepas, nu är det bäst som gäller.
– Det är fullt fokus på den totala världscupen och siktet är inställt på den där kristallgloben, säger Sandra Näslund till SVT Sport.

Sandra Näslund är inte alls nöjd med säsongen i fjol. Hon hittade inte den rätta känslan i åkningen. Men trots att det inte egentligen aldrig kändes riktigt bra så slutade Sandra på andraplats i totalen, bara 44 poäng bakom vinnaren schweiziskan Fanny Smith. I år är siktet inställt på att gå till final och vara i toppen i varje race.

– Det känns mycket bättre nu på försäsongen och det är helt klart en bättre känsla i åkningen, säger Sandra.

Starkare och snabbare

Hon har kört en hel del på styrketräning. Framförallt har det handlat om betydligt tyngre vikter, färre repetitioner med fokus på explosivitet.

– Jag är betydligt starkare och i bättre form så jag hoppas att jag verkligen kan utnyttja det under säsongen. Jag har också åkt mycket mer skicross och det känns tryggt.

Starten är nyckeln

De finns väldigt få i världscupen som kan matcha Sandras starter, hon är blixtsnabb ut ur gaten. Det har inneburit att hon i mycket större utsträckning får försvara en ledning, till skillnad från tidigare i karriären då det mer handlade om att sikta på omkörningar i banan

– Ja, numera är det lite annorlunda eftersom jag är så snabb istarten. I tekniska banor är det lättare att försvara ledningen eftersom små misstag blir för dyrt för de som är bakom, men är det lättare banor med långa glidpartier så är det betydligt svårare för mig.

Se hela reportaget här:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Näslund ska på bli bäst i världen, igen

Sandra Näslunds karriär

Visa

Världscupen

Starter: 67

Pallplatser: 30

Segrar: 12

OS

Starter: 2

Resultat: 5 (2014), 5 (2018)

VM

Starter: 3

Resultat: 14 (2013), 1 (2017), 9 (2019)

JVM

Starter: 5

Resultat: 9 (2012), 4 (2013),  2 (2014),  1 (2016),  1 (2017)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer