Victor Öhling Norberg ut i åttondelsfinal. Foto: Bildbyrån

Skyddsutrustningen slogs ut för tidigt – vann ändå

Uppdaterad
Publicerad

Victor Öhling Norberg sågs som Sveriges stora herrhopp i VM i Skicross. Men den meriterade svensken blev inte bättre än trea i sitt åttondelsfinalheat och slogs därmed ut. Vinnare blev Francois Place trots att hans airbag slog ut redan efter det första hoppet.

– Det känns fantastiskt. Jag väntade på att någon skulle köra förbi mig, men det gjorde ingen, säger han till SVT Sport.

Victor Öhling Norberg var regerande världsmästare på herrsidan, men hade en tung dag i Utahs backar. ”VÖN” åkte ut redan i åttondelen, på en 19:e-plats.

– Det var ett tufft heat, men livet går vidare. Det är inga konstigheter, säger Öhling Norberg till TT efter uttåget.

Segraren lyckades vinna trots att hans airbag slogs ut tidigt i loppet.

Vann trots extratyngd

– Det var svårt att köra med med den. Jag väntade på att någon skulle köra förbi mig, men det gjorde ingen.

Bäste svensk blev istället Viktor Andersson som tog sig till semifinal och till sist slutade sjua. David Mobärg blev näst bäst på en tiondeplats. Vann tävlingen gjorde Francois Place från Frankrike, medan Brady Leman och Kevin Drury, båda från Kanada knep silvret och bronset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.