Foto: Bildbyrån

Skicross-stjärnan väcks ur koman

Uppdaterad
Publicerad

Skicrosstjärnan Karolina Riemen-Żerebecka kraschade svårt innan VM och försattes i medicinsk koma. Nu har väckningen av polskan påbörjats.

– Hennes förmåga att kommunicera är allt bättre och nu andas hon på egen hand utan respirator, säger landslagsläkaren Stanislav Szymanik.

Före VM i Sierra Nevada kraschade polskan Karolina Riemen-Żerebecka svårt och fördes akut med helikopter till sjukhus där hon försattes i medicinsk koma. Idag påbörjades väckningsprocessen av 28-åringen.

”Andas på egen hand”

– Hennes förmåga att kommunicera är allt bättre och nu andas hon på egen hand utan respirator. Processen att väcka henne går framåt och enligt planerna, säger landslagsläkaren Stanislav Szymanik enligt polska Eurosport.

Polskan är fortfarande kvar på sjukhus i Granada, där hon vårdas på intensivavdelningen. Läget uppges vara stabilt och alla hennes värden har förbättrats.

Fallet påminner om Anna Holmlund

Fallet påminner om svenska stjärnan Anna Holmlund, som skadades svårt strax före jul.

Tillståndet är oförändrat och vi har eventuellt positiva signaler som vi tolkar som en låg medvetandenivå hos Anna, sa skicrossförbundets sportchef Joar Båtelsson till SVT Sport i förra veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.