Sandra Näslund utslagen i semi: ”Stressad åkning”

Uppdaterad
Publicerad

I går blev Sandra Näslund, 22, tvåa vid världscup-tävlingen i Sunny Valley i Ryssland.

I dag lyckades hon inte upprepa bedriften utan blev utslagen redan i semifinalen.

– Hon kom lite fel hela tiden och var stressad i åkningen, säger SVT:s expert Lars Lewén.

Efter att ha vunnit den ”lilla finalen” slutade Näslund femma under söndagen. Både i kvarts- och semifinalen fick hon se sig besegrad av sin främsta konkurrent om den totala världscupsegern, schweiziskan Fanny Smith.

I kvartsfinalen gjorde Näslund flera missar under loppet, men lyckades ändå ta sig vidare som tvåa med knapp marginal. I semifinalen fick hon inte heller åkningen att stämma och gick i mål som trea.

– Det där var ett åk som verkligen inte passade Sandra. Hon missade lite grand i starten och sedan fick hon inte den fart hon hade behövt för att tränga sig förbi i första böjen. Hon kom lite hel fela tiden och var stressad i åkningen. Synd, säger SVT:s expert Lars Lewén.

Dramatiskt efter vurpa

Det blev dock lite dramatiskt efteråt eftersom loppet utreddes. Fanny Smith var brysk i en duell med österrikiskan Andrea Limbacher som vurpade.

Efter några minuter kom beskedet: Smith klarade sig med en varning vilket bekräftade Näslunds finalmiss.

– Fanny gjorde inget konstigt, tycker jag. Hon driver ut åt vänster samtidigt som Limbacher försöker trycka sig inåt åt höger, säger Lewén.

Fanny Smith vann sedan A-finalen före landsmaninnan Sanna Luedi och Frankrikes Alizee Baron.

Det första semifinalheatet, utan Näslund, bjöd på en dramatisk krasch.

”Inte taktiskt bra av Andersson”

Ingen av de andra svenskarna hade heller någon lyckad söndag. Lisa Andersson tog sig inte vidare från sin kvartsfinal och på herrsidan åkte Viktor Andersson ut i åttondelsfinal.

– Det var inte taktiskt bra kört av Lisa. Hon hamnade ganska långt efter, men lade sig aldrig bakom de två åkarna framför för att kunna skapa fart, säger Lars Lewén.

– Viktor Andersson hade en fin inledning på sitt åk, men kunde inte riktigt hantera stressmomentet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.