Sandra Näslunds revansch – vinnare i Innichen

Uppdaterad
Publicerad

Tvåa i både första och andra tävlingen bakom Fanny Smith.

I dag tog Sandra Näslund säsongens första seger i världscupen i skicross efter att Smith åkte ut i semifinalen.

– När man är högst upp på pallen så finns det inte så mycket att klaga över, säger Näslund till SVT Sport.

I säsongens första tävling slutade Sandra Näslund på en andraplats bakom Fanny Smith i Arosa. Fredagens tävling blev en kopia då Näslund återigen slutade bakom schweiziskan, då med 39 hundradelars marginal.

Smith har spökat för Näslund länge, inte minst under OS i Pyeongchang, men i dag blev det revansch. Smith åkte ut redan i semifinalen och Näslund tog säsongens första världscupsvinst när hon ställdes i final mot franska Marielle Sabbatel, kanadensiska Marielle Thompson och schweiziska Sanna Lüdi.

Svenskan inledde starkt i finalen och det stod tidigt klart att det skulle bli en kamp mellan Näslund och Thompson. Men Näslund kunde dra ifrån och vinna bekvämt.

Näslund: ”Har höga förväntningar”

Skicrossvärldsmästaren Näslund har nu inte varit sämre än fyra i 23 raka tävlingar. Hon leder nu den totala världscupen.

– Man har höga förväntningar inför säsongen och även om två andraplatser inte är dåligt så är det klart man vill vara högst upp på pallen. Då är det väldigt skönt att få vara där igen. När man är högst upp på pallen så finns det inte så mycket att klaga över, säger Sandra Näslund till SVT Sport.

Alexandra Edebo kom inte till start på grund av en skada efter kraschen i går.

I herrarnas tävling vann schweiziske Joos Berry före franske tvåan Bastien Midol. Ingen av de svenska herrarna kvalade in till åttondelsfinalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.