Sandra Näslund. Foto: TT Nyhetsbyrån

Skicrosslandslaget på läger till Schweiz

Uppdaterad
Publicerad

Både skidlandslaget och skidskyttelandslaget har valt att avstå sina utlandsläger på grund av coronasituationen. Men i dag meddelar skicrosslandslaget att de kommer åka till Schweiz på fredag. I Zermatt väntar en veckas träningsläger på snö.

– Det ska bli skönt att komma igång, vi hade i planeringen att gå på snö i inledningen av september och nu är det dags, säger huvudtränare Eric Iljans i ett pressmeddelande.

Alla landslagsåkare åker iväg, förutom Erik Mobärg, som stannar hemma för att göra en knäoperation.

– Ett titthålsingrepp, han ska in och städa upp lite i ett knä och därför är inte han med, säger Iljans.

Sandra Näslund, Kramfors Alpina, Alexandra Edebo, IFK Mora Alpina, Elliot Baralo, Åre Slk, David Mobärg, Edsåsdalens Slk, Viktor Andersson, Vemdalens IF finns med på lägret.

Ifjol befann sig både längd- och skidskyttelandslaget på höghöjdsläger i Font Romeu i södra Frankrike som en del i uppladdningen mot OS i Peking 2022 som går på hög höjd. I år väljer både längdlandslaget och skidskyttelandslaget att stanna hemma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.