Istället för de franska alperna får Frida Karlsson och de andra i skidlandslaget hålla till godo med Sverige, där de exempelvis kan träna i Torsbys skidtunnel. Foto: TT Nyhetsbyrån

Skidlandslaget ställer in utlandsläger

Uppdaterad
Publicerad

Svenska längdlandslaget kommer att träna på hemmaplan under hösten på grund av rådande läge med coronapandemin. Det meddelar landslaget i ett pressmeddelande.

Normalt sett brukar landslaget åka till Frankrike och Mont Blanc i slutet av augusti för träningsläger inför säsongen som kommer.

Men inte i år.

KLIPP: På hemmaplan: Frida Karlsson

”Ska ta vårt ansvar”

Efter en träningsvecka i värmländska Torsby och dess skidtunnel kommer nu meddelande om hur den fortsatta uppladdningen kommer att se ut. Och det blir läger på hemmaplan på grund av coronapandemin.

– Med tanke på världsläget och den pandemi som fortsätter växa i många länder, anser vi tillsammans med det medicinska teamets kunskap och erfarenhet, att vi ska ta vårt ansvar och stanna i Sverige under hösten, säger landslagschefen Anders Byström i ett pressmeddelande.

För stora risker

– Riskerna med att resa till Frankrike/Italien i höst värderas som för stora jämfört med vinsterna. Det gäller till exempel ökad smittspridning, risken att bli sjuk i Covid-19, att hamna i karantänsituationer eller lägen där vi inte kan resa hem som vi önskar, fortsätter han.

Närmast på programmet står rullskidtävlingarna och Alliansloppet Action Week i Trolllhättan den 24 augusti (som sänds i SVT), och därefter väntar nytt läger i Torsby innan nästa läger äger rum i Sollefteå i september.

KLIPP: På hemmaplan: Ebba Andersson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.